Proiectul „Intreprinzator in Mileniul Trei” sprijina crearea de noi locuri de munca

„Intreprinzator in Mileniul Trei” este unul dintre proiectele strategice aflate in curs de implementare in Romania, cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul a fost conceput de catre Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economica si Dezvoltare din Romania (CEED Romania) in parteneriat cu firma MBM Software & Partners S.R.L. in jurul unui pachet complex de servicii care imbina discipline orientate catre antreprenoriat și managementul afacerii cu discipline orientate catre introducerea in management a conceptelor, tehnicilor și instrumentelor informatice proprii societatii informationale.

Proiectul se adreseaza unui grup ţinta format din persoane din toate orasele ţarii: manageri, angajaţi si intreprinzatori care doresc sa isi imbunataţeasca spiritul antreprenorial si abilitatea de a utiliza intensiv tehnologia informaţiei si comunicaţiilor (TIC) in activitatea de zi cu zi, dar si persoane care doresc sa iniţieze o activitate independenta.

„Intreprinzator in Mileniul Trei” a inceput in luna iulie 2010 si se va incheia in luna decembrie 2012, interval in care cei doi parteneri faciliteaza accesul persoanelor din grupul ţinta la serviciile concepute si dezvoltate in cadrul proiectului, contribuind astfel la crearea de noi societaţi comerciale si la dezvoltarea celor existente, implicit la generarea de noi locuri de munca mai sigure si mai stabile.

De ce TIC in afaceri?

In Romania atat managerii si angajaţii IMM-urilor cat si potenţialii intreprinzatori au nevoie sa primeasca in mod continuu informaţie corecta si consistenta referitoare la importanţa investiţiilor in TIC, la avantajele tehnologiilor moderne, dar mai ales la parghiile concrete de dezvoltare a unei afaceri prin utilizarea TIC. Desi majoritatea firmelor utilizeaza tehnologia informaţiei ea se rezuma de cele mai multe ori la aplicaţii de baza (office si contabilitate), email si acces la internet. In egala masura pentru ca antreprenoriatul sa devina o alegere atractiva pentru cariera este nevoie de informare eficace care sa determine schimbarea mentalitaţilor si sa creeze atitudini favorabile dezvoltarii afacerilor proprii.

Ce soluţii ofera „Intreprinzator in Mileniul Trei”?

Pentru a contribui in mod concret la cresterea gradului de informare a grupului ţinta, CEED Romania si MBM Software & Partners S.R.L au valorificat in mod armonios complementaritaţile existente intre cele doua organizaţii si au creat un pachet integrat de servicii pe care il ofera gratuit grupului ţinta pe intreaga durata a proiectului:

  • Pachetul de programe de formare reprezinta  o dimensiune semnificativa a proiectului. Programele de formare, lansate in luna ianuarie 2011, sunt in plina desfasurare si se vor realiza ritmic pana in luna noiembrie 2012. Prin intermediul acestora 800 de persoane isi vor imbunataţi cunostinţele in ceea ce priveste utilizarea TIC in afaceri, 400 de beneficiari isi vor desavarsi aptitudinile in ceea ce priveste managementul afacerilor iar 100 de persoane vor absolvi programe de formare in managementul afacerilor si managementul proiectelor cu certificare CNFPA. 

Pana in luna septembrie (inclusiv) au avut loc 22 evenimente de formare in 17 judeţe ale ţarii (inclusiv Bucuresti) la care au participat aproximativ 450 de beneficiari, membri ai grupului ţinta, demonstrand o deosebita aderenţa la problematica pe care proiectul „Intreprinzator in Mileniul Trei” o dezbate.

  • Soluţia TIC pentru imbunataţirea performanţelor IMM-urilor inglobeaza platformele “Demonstratorul IMM Virtual” si “Biroul Virtual pentru formare si asistenţa antreprenoriala” si este conceputa cu scopul de a sprijini utilizarea tehnologiilor informatice moderne de management si, prin aceasta, cresterea deschiderii si flexibilitaţii managerilor si intreprinzatorilor in ceea ce priveste utilizarea TIC in afaceri.

Platforma Demonstratorul IMM Virtual ofera, prin intermediul unui pachet informatic accesibil on-line, un mediu experimental de implementare si testare a unor sisteme de gestionare a relaţiilor cu clienţii si de management al problemelor, sisteme care pot fi utilizate de catre persoanele din grupul ţinta pentru propria afacere (www.immvirtual.ro).

Platforma Biroul Virtual pentru formare si asistenţa antreprenoriala, construita pe modelul intrebari si raspunsuri, da posibilitatea comunitaţii de antreprenori existenţi sau in devenire sa beneficieze de informaţiile relevante pentru afacerile lor, disponibile intr-o  baza de cunostinţe puternice, construita pe criterii de competenţa si sa contribuie la dezvoltarea continua a acesteia. Comunicarea in cadrul Biroului va fi asistata de catre moderatori din cadrul echipei de proiect (www.e-birouvirtual.ro).

Centrul pentru Educaţie Economica si Dezvoltare din Romania (CEED Romania) este o fundaţie infiinţata in 2006 cu misiunea de a sprijini dezvoltarea IMM-urilor si promovarea culturii antreprenoriale in spaţiul sud-est european. Fundaţia face parte dintr-o reţea internaţionala de centre similare active in: Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Kosovo, Serbia, Slovenia, Polonia. CEED Romania este furnizor de formare autorizat, cu o bogata experienţa in servicii de consultanţa si instruire pentru IMM-uri  si cu un impresionant portofoliu de programe internaţionale.

MBM Software & Partners este o firma tanara care activeaza in domeniul TIC din anul 2005 inscriind in obiectul sau de activitate dezvoltarea si implementarea de aplicaţii si sisteme informatice, suport tehnic, instruire si management de proiect. Astazi  MBM deţine o platforma de bune practici, studii de caz, deprinderi, lecţii invaţate care adauga valoare produselor software pe care le ofera,  reprezentand astfel o garanţie a succesului.

Pentru informaţii detaliate despre proiectul “Intreprinzator in Mileniul Trei” accesaţi pagina web  www.im3.ro. Aici veţi putea sa va creaţi un cont, sa va inscrieţi la programele de formare sau sa deveniţi utilizator al platformelor software Demonstratorul IMM Virtual sau Biroul Virtual pentru formare si asistenţa antreprenoriala.

Leave a Reply