Ghid de marketing pe Facebook

Astazi Cristian Manafu, Prodigy si Evensys au lansat Ghidul de Marketing pe Facebook, un ebook de baza pentru brandurile care vor sa comunice cu succes in cea mai dinamica retea de socializare.

Acesta ofera date esentiale, un glosar de termeni si instrumente potrivite de promovare necesare pentru a directiona cu succes strategia de comunicare a brandurilor pe Facebook inspre castigarea de noi audiente si chiar impulsionarea vanzarilor.

Ghidul poate fi descarcat momentan doar prin accesarea unui QR codes

Facebook, fenomenul momentului in social media, a depasit recent si in tara noastra pragul de 1,5 milioane de utilizatori.

Omnicom si Google parteneriat strategic global

Omnicom Media Group (OMG) si Google au planuit sa rafineze serviciile de publicitate online printr-un parteneriat strategic global pentru urmatorii doi ani. Acest parteneriat vizeaza cresterea cheltuielilor de publicitate (inclusiv pe YouTube) ale grupului de comunicare cu gigantul internetului in schimbul unor preturi atractive si a unor servicii tehnice (intre care si DoubleClick).

Acordul este fara caracter obligatoriu, in sensul ca Google isi poate dezvolta intelegerile de lunga durata cu retelele de publicitate WPP si Publicis.

Omnicom va avea de asemenea o afacere non-exclusiva si va permite business liber si cu alti proprietari media, inclusiv cu rivalii lui Google, Yahoo!, Microsoft si Facebook.

In prezent la nivel mondial pe site-urile Google cele mai mari cheltuieli sunt ale grupului WPP din care fac parte agentiile MediaCom, Mediaedge: cia, Mindshare si Maxus.

Co-branded autovit.ro si rol.ro

Doua dintre cele mai mari site-uri pe categoriile lor autovit.ro si rol.ro au anuntat un parteneriat prin care anunturile platformei auto se vor regasi si in cadrul portalului.

Mihai Cune coordonatorul proiectului autovit.ro declara ca “prin anunturiauto.rol.ro am intregrat practic intreg site-ul autovit.ro cu toate functionalitatile sale in portalul ROL.ro, aferind astfel vizitatorilor portalului acces rapid la toate anunturile disponibile pe autovit.ro. Datorita acestor integrari totale, utilizatorii pot posta anunturi direct pe anunturiauto.rol.ro, acestea fiind vizibile atat pe autovit.ro, cat si in interiorul portalului rol.ro”

Chiar daca este posibila o anumita duplicare interesanta va fi evolutia traficului acestor doua site-uri in urmatoarele perioada.