BBDO – The Big Won

With 5 of the top 10 awards, BBDO leads the worldwide communication agencies top

BBDO Worldwide beats their next close competitor by more than 700 points

BBDO Worldwide had the top two agencies of the world (1. BBDO New York + 2. AlmapBBDO) and three more in the top 10 (5. ColensoBBDO, 6. AMVBBDO, 10. ClemengerBBDO Melbourne)

BBDO Worldwide was the number one agency in Direct (ColensoBBDO)

BBDO Worldwide was the number one agency in Print (AlmapBBDO)

BBDO Worldwide was the number one agency in TV/Film/Video (BBDO NY)

BBDO Worldwide was the number one agency in eight countries: Australia, Brazil, Canada, New Zealand, Philippines, Russia, UK and US

BBDO Worldwide was the number one network across the Americas

BBDO Worldwide produced the number one TV campaign of the year: “Who Killed Deon?” (from AMVBBDO)

BBDO the next 20 years

Impreuna cu colegii din grupul BBDO (Graffiti, Media Direction, Kaleidoscope, Proximity, Exact, Graffiti PR, Upgrader) am sarbatorit 20 ani de la infiintarea primei agentii de publicitate din Romania si ne-am imaginat cum vor fi urmatorii 20 ani impreuna cu invitatul special Simon Bond (Chief Marketing Officer, BBDO & Proximity Worldwide).

Mai multe aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici sau aici.

Summer Time is Pepsi Time: Santa Dancing

Publicitate online de peste 20 milioane euro in 2010

Potrivit ROADS (Romanian Online Advertising Study), realizat de IAB Romania si PwC Romania,  piata de publicitate online a atins in 2010 cea mai mare valoare atinsa pana acum  20,4 milioane euro. Publicitate online este mediul cu cea mai mare crestere in 2010, plus 32% fata de 2009.

Vedeta anului 2010 a ramas tot industria Telecoms cu cele mai mari bugete investitite fiind urmata de industriile Finance si Motors cu investitii apropiate ca volume.

Studiul ia in calcul doar bugetele administrate de companiile participante la studiu.

Daca s-ar lua in calcul si valoarea publicitatii pe Google, Yahoo, Facebook valoarea totala a publicitatii online din Romania ar fi estimativ cu peste 50% mai mare.

Omnicom si Google parteneriat strategic global

Omnicom Media Group (OMG) si Google au planuit sa rafineze serviciile de publicitate online printr-un parteneriat strategic global pentru urmatorii doi ani. Acest parteneriat vizeaza cresterea cheltuielilor de publicitate (inclusiv pe YouTube) ale grupului de comunicare cu gigantul internetului in schimbul unor preturi atractive si a unor servicii tehnice (intre care si DoubleClick).

Acordul este fara caracter obligatoriu, in sensul ca Google isi poate dezvolta intelegerile de lunga durata cu retelele de publicitate WPP si Publicis.

Omnicom va avea de asemenea o afacere non-exclusiva si va permite business liber si cu alti proprietari media, inclusiv cu rivalii lui Google, Yahoo!, Microsoft si Facebook.

In prezent la nivel mondial pe site-urile Google cele mai mari cheltuieli sunt ale grupului WPP din care fac parte agentiile MediaCom, Mediaedge: cia, Mindshare si Maxus.

yahooadvertising.ro despre promovare si audienta

MediaCafe a lansat www.yahooadvertising.ro “un proiect Yahoo pentru Yahoo”. Pe site gasim formele de promovare si audienta in Romania.

yahooadvertising.ro

– peste 2 miliarde afisari generate lunar

– 7,9 milioane utilizatori unici in luna ianuarie 2010

– 53% barbati si 47% femei

– 4,8 milioane utilizatori de Yahoo Mail in Romania

– 5,7 milioane utilizatori de Yahoo Messenger in Romania

Tot in 2010 se anunta si aparitia lui yahoo.ro a carui aparitie era asteptata inca din 2008.

Razboiul preturilor cu orice pret

Odata cu venirea crizei am asistat si pe piata autohtona la noi politici de preturi pentru aproape orice produs sau serviciu de pe piata. Concurenta este atat de puternica la nivel de pret incat celelalte potici incep sa se manifeste tot mai discret. Vedem tot felul de reduceri care mai de care “mai atractive”, discounturi tot mai mari, bonusuri si facilitati mai toate cu accent pe pret ca doar e criza nu? Chiar daca nu mai au dotarile de alta data, chiar daca nu mai au aceeasi calitatea, chiar daca se vand la limita profitabilitatii sau uneori chiar sub acest prag cu miza pe cresteri ulterioare, tot mai multe produse/servicii scot in evidenta pretul “deosebit”, cel mai mic de pe piata sa. Nu ca in unele cazuri preturile nu ar fi fost nejustificat de mari pana la venirea crizei (de unde reduceri asa mari daca nu din profiturile uriase de pana acum cativa ani, vezi ca exemplu numai domeniul imobiliar), dar oare acest razboi nu duce cumva catre la o piata mai putin sanatoasa cu o dispersie ilogica a acestor preturi care de multe ori nu justifica calitatea produselor si serviciilor primite si care pierde din vedere obiectivele pe termen mediu si lung care sa duca atat spre binele producatorului, distribuitorului cat si al consumatorului final?

Tot despre razboiul preturilor dar pe piata asigurarilor citeam un articol in care se estima ca in 2010 acesta va mai avea loc doar la nivelul noilor veniti care incearca sa castige cota de piata.

Marile companii din majoritatea domeniilor se pare ca nu vor sa riste sa-si asocieze produsele/serviciile care au reduceri semnificative de pret cu o calitate implicit mai slaba doar datorita acestui razboi absurd al preturilor si incearca sa gasesca politici alternative, complementare care sa mai dilueze din focusul pretului de “criza”. La ce politici de preturi vom asista in 2010 vom vedea dar pana nu se sterg urmele crizei cu adevarat nu cred ca vor fi schimbari semnificative nici la nivelul pret chiar daca intentiile sunt promitatoare.

Targetare comportamentala predictiva de la Httpool

Httpool Behavioural este un nou produs pe piata de publicitate online lansat de catre Httpool Romania. Sistemul implementat si in alte tari din Europa Centrala si de Est a fost dezvoltat cu o tehnologie Nugg.ad si permite targetarea comportamentala predictiva. Expunerea in campaniile online va fi tot mai precisa catre profilul utilizatorilor din publicul tinta indiferent de siteul pe care il viziteaza, iar utilizatorii pot vedea tot mai multe bannere cu reclame din aria lor de interes. Conform reprezentantilor companiei reteaua are aproximativ 6.000.000 utilizatori unici in Romania, iar Httpool Behavioural vizeaza diferite tipuri de consumatori din categorii demografice distincte care au si obiceiuri de consum specifice. Datele din sistem despre rezultatele sociodemografice sunt corelate cu preferintele de continut ale utilizatorilor care sunt actualizate permanent generand astfel si profilele statistice comportamentale.

Nu stiu cat de “permanent” sunt actualizate aceste date despre utilizatori si cat de mare este procentul celor care folosesc internetul de la mai multe calculatoare (de la servici, de acasa), care folosesc acelasi calculator (sora, frate, prieteni, parinti) sau care isi sterg periodic cookie-urile.

Planul meu pentru 2010

Vodafone vad ca a lansat o platforma optimista planulmeu.ro prin care utilizatorii pot posta mesaje text si video cu planurile lor pentru anul viitor.

In primul rand eu in 2010 as vrea sa aloc mai mult timp pentru a scrie pe blog …

Voi?

BBDO, cea mai premiata retea de comunicare din lume

BBDO Worldwide a primit pentru a patra oara consecutiv titlul de “Cea mai premiata retea de comunicare din lume”, intr-un top care stabileste cele mai creative agentii la nivel mondial conform The Gunn Report.

Cu 43 de puncte mai mult fata de principalul competitor BBDO s-a clasat pe primul loc in acest top. Acesta este si cel de-al saptelea premiu castigat de catre BBDO Worldwide in cei 11 ani de The Gunn Report.