Future Hipsters

Oglinda oglinjoara care este cel mai viral…

Care crezi ca este cel mai bun viral al anului 2011?

Sa fie:

iPad Head Girl

sau

Kitten vs. TWo scary things

sau

Kid playing Dance Central Disturbia on Hard

sau

Webcam 101 for Seniors…

sau

Volkswagen The Force

sau

Chrysler Imported from Detroit

sau

Delfini maidanezi in Dambovita

Ai alta propunere pentru 2011?

Gabriel David the next 10 years

Next level.

Azi las in urma 10 ani de experienta in marketing si media (cu, carte de munca :)).

In 2001 la primul job in departamentul de marketing al companiei Arctic oare imi imaginam cum vor fi primii 10 ani…? Sincer nu ma gandeam asa departe, dar au fost cei mai interesanti si provocatori ani.

Cum vor arata urmatorii 10 ? Poate mai provocatori, mai interesanti, dar sigur tot in digital :).

BBDO the next 20 years

Impreuna cu colegii din grupul BBDO (Graffiti, Media Direction, Kaleidoscope, Proximity, Exact, Graffiti PR, Upgrader) am sarbatorit 20 ani de la infiintarea primei agentii de publicitate din Romania si ne-am imaginat cum vor fi urmatorii 20 ani impreuna cu invitatul special Simon Bond (Chief Marketing Officer, BBDO & Proximity Worldwide).

Mai multe aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici sau aici.

Master of the digital universe

There’s a new master of the digital universe. YOU.

marketeer.ro noi cursuri intensive de publicitate online

Doru Panaitescu, unul dintre pionierii marketingului digital din Romania care a contribuit permanent la promovarea si dezvoltarea acestei industrii, continua seria de cursuri intensive de publicitate online. O initiativa adresata: brand si marketing managerilor, proprietarilor de magazine online sau afaceri pe internet, buyerilor si plannerilor media online, vanzatorilor de media online, publisherilor online, specialistilor din agentii interactive, de media, PR online si de ce nu chiar si General Managerilor care vor sa tina pasul cu noile tendinte in domeniu.

Tematica modulelor cuprinde:

– piata de publicitate onlien din Romania, despre jucatori si internauti

– planificare media online

– proiecte Beyond-the-banner

– Google Adwords si alte solutii de publicitate contextuala

– web 2.0 si ramuri ale marketingului digital

– marketing viral

– segmentarea in publicitatea online

Indiferent de nivelul de pregatire si cunostinte in acest domeniu intotdeauna cred ca avem cate ceva de invatat constructiv de la Doru.

Desi am mai amanat odata o sa vad cum fac pentru ca si eu as vrea sa ajung la cursul de publicitate online de saptamana viitoare organizat de Doru Panaitescu www.marketeer.ro.

Tin minte cum acum mai bine de 5 ani nu ratam niciun post, articol nou al lui Doru de pe www.markmedia.ro sau blogul Arbo.

Kaleidoscope forte proaspete in zona digital BBDO

Agentia Kaleidoscope condusa de Cristian Pantazi s-a alaturat grupului BBDO oferind servicii intregrate de strategie si planning, creatie, design si implementare, content management, SEM, SEO.

Bafta colegi avem reala nevoie de ajutorul vostru unde vom colabora pe majoritatea proiectelor digitale.

Kaleidoscope este prezenta pe piata din 2009 si a dezvoltat pana acum proiecte pentru clienti precum Philips, Dacia, Nestle, Pepsi sau Romtelecom.

WebIt industria digitala se intalneste in Bulgaria

Intre 27 si 29 octombrie 2010 la Sofia in Bulgaria va avea loc conferinta WebIt 2010, unul dintre evenimentele cu cea mai mare amploare pentru  industria digitala din estul Europei unde si-au anuntat participarea peste 4500 de participanti din 9 tari din regiune si nu numai. Printre speakeri se anunta peste 80 specialisti in marketing si digital business din intreaga lume printre care Marvin Liao – Commercial Director of EMEA Expansion Markets, Yahoo!, Blake Chandlee – Vice President & Commercial Director for EMEA at Facebook si multi altii.

Bravo lor bulgarilor ca pot organiza un eveniment de o asemenea amploare.

“We fish where the fishes are”

Keith Weed directorul de marketing al companiei Unilever a anuntat dublarea bugetului alocat marketingului digital pana la finele anului viitor, conform brandrepublic.com. De ce? Pentru ca vor sa “pescuiasca acolo unde sunt pesti”, dupa ce, anul trecut au cheltuit 7,4 miliarde dolari si s-au clasat pe locul al doilea dupa Procter & Gamble.

Weed declara ca “suntem in mijlocul unei revolutii digitale. Sunt constient ca toata lumea vorbeste acum despre digital etc etc, insa eu consider ca adevarul este mai mult decat orice viziune, oricat de larga ar fi ea”. 

Isi doreste sa aduca compania in varful digitalului si al marketingului digital nu pentru ca ar avea o afinitate pentru digital, dar “ceea ce este absolut clar este faptul ca azi consumatorul petrece din ce in ce mai mult timp in spatiul digital si trebuie sa fiu acolo unde este consumatorul, chiar mai mult trebuie sa fiu acolo inaintea lui, pentru ca atunci cand el ajunge, noi sa fim deja acolo” a mai declarat Keith Weed.

De altfel ce spune Weed cred ca sunt aspecte evidente, doar mentalitatea de a specula la momentul oportun diferentiaza.